Montaj Aer Conditionat in Timisoara si imprejurimi

Numai la comenzile de pe site beneficiati in anul 2018 de tarife promotionale la montajele aparatelor de aer conditionat în Timisoara şi în judeţul TIMIS. Contactati-ne acum!

  • instalare standard AC 9000/12000 BTU: 330 Lei
  • instalare standard AC 18000/24000 BTU: 430 Lei
  • instalare plus AC 9000/12000 BTU: 430 Lei (max. 5 zile lucratoare)
  • instalare plus AC 18000/24000 BTU: 530 Lei (max. 5 zile lucratoare)

INSTALARE STANDARD DE AER CONDITIONAT
– Fixarea pe poziție a celor 2 unități (una interioară şi alta exterioară) conform preferințelor clientului, dar în limita posibilităților tehnice de execuție
– Set console pentru unitatea exterioară, inclusiv sistemul de prindere standard
– O perforare a peretelui exterior (Φ 65 mm) pentru introducerea traseului frigorific
– Conectarea unităților prin intermediul unei legături frigorifice de maxim 3m, care conține 2 țevi de Cu, izolația aferentă, furtun de drenaj si cablu electric
– Matisarea traseului frigorific cu bandă albă siliconată
– Conectarea aparatului la cea mai apropiată priză, în limita cordonului de alimentare cu care este prevăzută unitatea interioară.

TARIFE SI OPERATIUNI SUPLIMENTARE LA INSTALARE AER CONDITIONAT:
Kit traseu frigorific 3ml 9000/12000 BTU 100 Lei
Kit traseu frigorific 3ml 18000/24000 BTU 150 Lei
Traseu Frigorific suplimentar 9000/12000 BTU 80 Lei/ml
Traseu Frigorific suplimentar 18000/24000 BTU 100 Lei/ml
Console prindere UE 9000-12000 BTU 60 Lei/pereche
Console prindere UE 18000-24000 BTU 80 Lei/pereche
Traseu Electric suplimentar(pretul include si montarea unui stecher la capat) 25 Lei/ml
Prelungire furtun de condens 15 Lei/ml
Dibluri si holsuruburi extra-large(recomandate pentru pereti exteriori din caramida poroasa) – 4 buc 30 Lei/buc
Trecere suplimentara prin beton 100 Lei/buc
Trecere suplimentara prin caramida 50 Lei/buc
Trecere suplimentara prin lemn 50 Lei/buc
Plinta pentru mascarea tevilor (60×60) 25 Lei/ml
Plinta pentru mascarea cablurilor de alimentare (25×25) 10 Lei/ml
Deplasarea in afara orasului (Se calculeaza distanta dus-intors) 1.5 Lei/Km
Schimbarea pozitiei de montaj (Mutat aer conditionat) 300 Lei
Revizie anuala aparat AC (verificare + igienizare) 100 lei/buc
Daca pozitia de montaj nu este cea standard (sub pervazul de la geam) sau daca montarea unităţii externe necesită schelă de montaj, închirierea acesteia şi costurile adiacente cad în sarcina clientului si in plus se plateste o taxa de 100 Lei.

Instalarea şi service-ul sunt aspecte la fel de importante ca şi alegerea tipului de aparat, deoarece o instalare necorespunzătoare poate duce la o funcționare defectuoasă şi chiar şi la defectarea aparatului, iar o data cu trecerea timpului, chiar si in cazul unui aparat performant si al unui montaj profesional, exista riscul deteriorarii, fie din cauza suprautilizarii, fie din cauza mediului in care este folosit.

Pentru mai multe informatii cat si pentru o oferta personalizata pentru nevoile dumneavoastra, va stam la dispozitie si va garantam un raspuns in maxim 24 de ore.

Deoarece instalarea unui aparat de aer condiționat necesită alegerea acestuia în funcție de spațiul unde urmează a fi utilizat, de caracteristicile aparatului şi de așteptările dumneavoastră, este recomandat sa consultați o firma specializată, capabilă să realizeze o dimensionare corectă şi să ofere garanție şi un service de calitate.

Puterea aparatului: Birouri si spatii comerciale Locuinte
9.000 BTU/h 14-22 mp 18-25 mp
12.000 BTU/h 20-30 mp 24-35 mp
14.000 BTU/h 24-36 mp 28-45 mp
18.000 BTU/h 33-35 mp 40-50 mp
22.000 BTU/h 40-60 mp 48-70 mp

British Thermal Units/h, este unitatea folosită pentru determinarea necesarului de putere pe care trebuie să îl aibă aparatul în funcție de suprafața spațiului în care se dorește aparatul de aer condiționat.Calculul necesarului de BTU pentru a stabili capacitatea aparatului este:

SUPRAFATA(m²) x INALTIMEA CAMEREI x 40 x 3,412

Cum aleg un aparat de aer conditionat?

 

In functie de capacitatea necesara spatiului pentru o climatizare eficienta:
20-25mp-9000BTU
25-35mp-12000BTU
40-50mp-18000BTU
60-70mp-24000BTU
Nota: O camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre Nord, nu are acelasi necesar de racire cu o camera de 20 mp situata la ultimul etaj (cu terasa deasupra) si cu ferestrele spre Vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima. Necesarul de caldura reprezinta suma tuturor aporturilor de caldura ale incaperii respective: aporturi de caldura prin ferestre, prin peretii exteriori, interiori, aporturi de la persoanele din incapere, echipamente electronice, etc.

Cum intretin corect un aparat de aer conditionat?

 

Mentenanta preventiva facuta de doua ori pe an ajuta la o mai buna si eficienta functionare a aparatului de aer conditionat.

Cum imi dau seama daca aparatul de aer conditionat functioneaza in parametrii?

 

Daca aparatul de aer conditionat nu mai sufla aer rece si nu elimina condens,probabil nu mai are suficient freon.

In functie de capacitatea necesara a spatiului pentru o climatizare eficienta

 

Capacitatiile generale in functie de suprafata:
20-25mp-9000BTU
25-35mp-12000BTU
40-50mp-18000BTU
60-70mp-24000BTU
Nota: O camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre Nord, nu are acelasi necesar de racire cu o camera de 20 mp situata la ultimul etaj (cu terasa deasupra) si cu ferestrele spre Vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima. Necesarul de caldura reprezinta suma tuturor aporturilor de caldura ale incaperii respective: aporturi de caldura prin ferestre, prin peretii exteriori, interiori, aporturi de la persoanele din incapere, echipamente electronice, etc.

Dupa functiile pe care le indeplinesc

 

Majoritatea aparatelor de aer conditionat poseda functiile standard de Racire / Incalzire / Dezumidificare / Ventilatie. In plus fata de acestea, sistemele mai complexe si implicit mai scumpe au si functii de purificare realizand o filtrare mai buna a aerului prin intermediul unor filtre speciale, functii de autocuratare care previn aparitia bacteriilor sau a mucegaiului in interiorul aparatului de aer conditionat si diverse functii de programare ale aparatului.

Dupa sistemele de filtrare

 

Pot diferi de la o marca la alta, insa ele se ocupa de filtrarea aerului vehiculat. Filtrarea poate fi pentru particule mici de praf, mirosuri, si antibacteriene.
Filtrarea prafului:
Se realizeaza grosier cu un filtru de material plastic, similar cu o sita. Poate fi tratat cu o solutie antibacteriana. Necesita operatii curente de intretinere, se scoate din aparat, se spala cu apa rece (atentie, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma) se usuca ferit de soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
Filtrarea particulelor mai mici de praf se poate face cu o retea metalica alimentata la o tensiune mare, cu amperaj mic, astfel incat sa se creeze un camp electromagnetic care sa prinda particulele foarte mici de praf, chiar si de tigare: ex.: Filtrul PLASMA de la LG
Filtrarea mirosurilor:
Se face de obicei cu un filtru de carbune activ, care este consumabil.
Alte solutii se gasesc sub denumirea deTriplu Fitru. Acest filtru este format din trei componente care filtreaza mirosurile pe specific, organice, formaldehide (materiale de constructii) si substante volatile (vopseluri). Este regenerabil.
Filtrarea/purificarea aerului:
Impotriva bacteriilor sunt mai multe solutii oferite de catre producatori, catechinul care este un extract din frunzele de ceai verde, foarte eficient impotriva bateriilor, sau alte solutii specifice marcilor, placari cu pulbere de argint (Samsung) sau Nano Bio Fusion (LG).
Filtrul cu catechin este consumabil.

In functie de silentiozitate

 

Nivelul de zogmot este o caracteristica importanta in alegerea aparatului de aer conditionat mai ales daca destinatia acestuia este spatiul de dormit. Intensitatea nivelului de zgomot este masurata in decibeli (dB) si este data in mod normal de capacitatea aparatului, astfel, pentru dormitoare este recomandata instalarea unor aparate cu capacitate mica.
Nivelul de zgomot poate varia si in functie de treapta de viteza la care este setat aparatul, asadar, acelasi aparat fiind mai silentios in treapta 1 de viteza fata de atunci cand este folosit la intensitate maxima in ultima treapta de viteza dar si de felul de climatizare, incalzire sau racire.

In functie de pret

 

Toate functiile enumerate mai sus se reflecta in final, evident, in pretul produsului. In consecinta, pretul unui aparat de aer conditionat variaza in functie de capacitate, performante tehnice si energetice, numarul si calitatea functiilor pe care le indeplineste, dar si in functie de brand, un aparat de aceeasi capacitate si cu aceleasi performante tehnice putand costa pana la de doua ori mai mult la brandurile de top.
Trebuie amintit faptul ca preturile sistemelor de climatizare au suferit o crestere semnificativa odata cu trecerea de la vechile sisteme ON/OFF la sistemele INVERTER (din cauza noilor norme europene in ian 2013), performantele lor energetice crescand proportional de altfel, astfel, pretul unui aparat de aer conditionat de capacitate medie – 9000 BTU, destinat sa climatize o suprafata de 15-25 mp pleaca de la aprox. 1300 lei si poate ajunge pana la aproximativ 5000 lei pentru un aparat performant la brandurile consacrate.
Un pret mare nu inseamna neaparat un produs de calitate asa cum 30 C nu inseamna neaparat vreme buna, ci mai degraba se pune problema alegerii aparatului potrivit locuintei, nevoilor si pretentiilor beneficiarului. Astfel, un aer conditionat de calitate trebuie sa satisfaca cu exactitate cerintele cumparatorului, sa fie durabil in timp si sa consume cat mai putin.

Pe scurt

 

Pe scurt, ar trebui sa va asigurati ca aparatul pe care il cumparati are unitatea de capacitatea si tipul correct pentru suprafata de climatizare dorita, poseda cel putin toate functiile de baza (racire/incalzire/dezumidificare/ventilatie), are cel mai mare coeficient energetic pe care vi-l puteti permite si cea mai mica valoare a nivelului de zgomot.

Cum aleg un aparat de aer conditionat

 


IN FUNCTIE DE CAPACITATEA NECESARA SPATIULUI PENTRU O CLIMATIZARE EFICIENTA
Capacitatiile generale in functie de suprafata:
20-25mp-9000BTU
25-35mp-12000BTU
40-50mp-18000BTU
60-70mp-24000BTU

Nota: O camera de 20 mp situata la parter, cu ferestre spre Nord, nu are acelasi necesar de racire cu o camera de 20 mp situata la ultimul etaj (cu terasa deasupra) si cu ferestrele spre Vest. Cea din urma are un necesar de racire mai mare decat prima.   Necesarul de caldura reprezinta suma tuturor aporturilor de caldura ale incaperii respective: aporturi de caldura prin ferestre, prin peretii exteriori, interiori, aporturi de la persoanele din incapere, echipamente electronice, etc.

  DUPA FUNCTIILE PE CARE LE INDEPLINESC
Majoritatea aparatelor de aer conditionat poseda functiile standard de Racire / Incalzire / Dezumidificare / Ventilatie. In plus fata de acestea, sistemele mai complexe si implicit mai scumpe au si functii de purificare realizand o filtrare mai buna a aerului prin intermediul unor filtre speciale, functii de autocuratare care previn aparitia bacteriilor sau a mucegaiului in interiorul aparatului de aer conditionat si diverse functii de programare ale aparatului.

  SISTEMELE DE FILTRARE                                                                                                          Pot diferi de la o marca la alta, insa ele se ocupa de filtrarea aerului vehiculat. Filtrarea poate fi pentru particule mici de praf, mirosuri, si antibacteriene.

  Filtrarea prafului:
Se realizeaza grosier cu un filtru de material plastic, similar cu o sita. Poate fi tratat cu o solutie antibacteriana. Necesita operatii curente de intretinere, se scoate din aparat, se spala cu apa rece (atentie, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma) se usuca ferit de soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
Filtrarea particulelor mai mici de praf se poate face cu o retea metalica alimentata la o tensiune mare, cu amperaj mic, astfel incat sa se creeze un camp electromagnetic care sa prinda particulele foarte mici de praf, chiar si de tigare: ex.: Filtrul PLASMA de la LG

  Filtrarea mirosurilor:
Se face de obicei cu un filtru de carbune activ, care este consumabil.
Alte solutii se gasesc sub denumirea deTriplu Fitru. Acest filtru este format din trei componente care filtreaza mirosurile pe specific, organice, formaldehide (materiale de constructii) si substante volatile (vopseluri). Este regenerabil.                                                                                   Triplu filtru

  Triplu filtru
Filtrarea/purificarea aerului:
Impotriva bacteriilor sunt mai multe solutii oferite de catre producatori, catechinul care este un extract din frunzele de ceai verde, foarte eficient impotriva bateriilor, sau alte solutii specifice marcilor, placari cu pulbere de argint (Samsung) sau Nano Bio Fusion (LG).
Filtrul cu catechin este consumabil.

  IN FUNCTIE DE SILENTIOZITATE
Nivelul de zogmot este o caracteristica importanta in alegerea aparatului de aer conditionat mai ales daca destinatia acestuia este spatiul de dormit. Intensitatea nivelului de zgomot este masurata in decibeli (dB) si este data in mod normal de capacitatea aparatului, astfel, pentru dormitoare este recomandata instalarea unor aparate cu capacitate mica.
Nivelul de zgomot poate varia si in functie de treapta de viteza la care este setat aparatul, asadar, acelasi aparat fiind mai silentios in treapta 1 de viteza fata de atunci cand este folosit la intensitate maxima in ultima treapta de viteza dar si de felul de climatizare, incalzire sau racire.

IN FUNCTIE DE PRET
Toate functiile enumerate mai sus se reflecta in final, evident, in pretul produsului. In consecinta, pretul unui aparat de aer conditionat variaza in functie de capacitate, performante tehnice si energetice, numarul si calitatea functiilor pe care le indeplineste, dar si in functie de brand, un aparat de aceeasi capacitate si cu aceleasi performante tehnice putand costa pana la de doua ori mai mult la brandurile de top.

Trebuie amintit faptul ca preturile sistemelor de climatizare au suferit o crestere semnificativa odata cu trecerea de la vechile sisteme ON/OFF la sistemele INVERTER (din cauza noilor norme europene in ian 2013), performantele lor energetice crescand proportional de altfel, astfel, pretul unui aparat de aer conditionat de capacitate medie – 9000 BTU, destinat sa climatize o suprafata de 15-25 mp pleaca de la aprox. 1300 lei si poate ajunge pana la aproximativ 5000 lei pentru un aparat performant la brandurile consacrate.
Un pret mare nu inseamna neaparat un produs de calitate asa cum 30 C nu inseamna neaparat vreme buna, ci mai degraba se pune problema alegerii aparatului potrivit locuintei, nevoilor si pretentiilor beneficiarului. Astfel, un aer conditionat de calitate trebuie sa satisfaca cu exactitate cerintele cumparatorului, sa fie durabil in timp si sa consume cat mai putin.

Pe scurt, ar trebui sa va asigurati ca aparatul pe care il cumparati are unitatea de capacitatea si tipul correct pentru suprafata de climatizare dorita, poseda cel putin toate functiile de baza (racire/incalzire/dezumidificare/ventilatie), are cel mai mare coeficient energetic pe care vi-l puteti permite si cea mai mica valoare a nivelului de zgomot.